JORMA SAARENPÄÄN MUISTOPALKINTO

Janakkalassa muistetaan vuosittain eri syistä ansioituneita yksilöitä tai yhteisöjä. Esimerkiksi palkitaan vuoden yrittäjä sekä myönnetään Janakkala -stipendi. Lisäksi muun muassa Janakkala-Seura valitsee vuoden positiivisimman janakkalalaisen. Kaikki edellä mainitut muistamiset tietenkin ovat paikallaan. Myös osallistuva budjetointi on hyvä kehitysaskel, vaikka siinä ajatus menee enemmän hankeajattelu edellä. Ainakin yksi lähimmäisten muistamisen tapa Janakkalaan vielä tarvitaan.

Viime vuonna menehtynyt kunnanvaltuutettu Jorma Saarenpää jätti yhteisöömme muistijäljen, joka ei unohdu. Hän oli pyyteetön hyväntekijä, jonka toimintametodi oli omat kädet ja bemarin takaluukku, usein myös oma lompakko. Jorman esimerkin on syytä kannustaa meistä jokaista. Vaikka hän olikin suorapuheinen mies, ihmisten pyyteetön auttaminen oli Jormassa se ominaisuus, josta hänet erityisesti muistetaan.

Esitämme valtuustoaloitteessamme, että Janakkalan kunta perustaa vuosittain jaettavan Jorma Saarenpään muistopalkinnon. Muistopalkinnon tarkoitus on kuntalaisten vinkkien perusteella löytää keskuudestamme ne julkisuuteen näkymättömät, ruohonjuuritason vapaaehtoistyötä tekevät hyväntekijät, jotka eivät palstamillimetrejä saa tai kaipaa. Muistopalkinnon tarkoitus ei ole palkita palkkaa nauttivia ammattilaisia tai järjestötyötä.

Muistopalkinnon nimetty saaja osoittaa muistopalkinnon palkintorahat (esimerkiksi 1000 euroa) haluamalleen yksilölle, perheelle tai yhteisölle vapaan tahtonsa mukaisesti.

9.12.2019
Perussuomalaisten Janakkalan valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa